fbpx

Увага, фейк: Максим Бобилєв, якого нещодавно повернули з полону, не тікав з лікарні!

1.8k Views 2 Min Read

В соцмережах почала поширюватися інформація про те, що Максим Бобилєв, якого по обміну 17 липня повернули з полону, нібито втік з лікарні. Так, про це в себе на сторінці в фейсбук написав офіцер ЗСУ та колишній народний депутат Ігор Лапін.

Ця інформація не відповідає дійсності, повідомили InfoLight.UA в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Зазначимо, що увага саме до цього полоненого виникла через підозри в нібито співпраці з окупантами, через заяву колишнього військовополоненого Віктора “Лелеки” Лахна, що Бобилєв нібито працював на адміністрацію ізолятора, в якому тримали й катували полонених.

“Інформація щодо втечі не відповідає дійсності, проходять постізоляційні заходи, працюють правоохоронні органи, і ця робота не завжди відбувається в одному місці” – пояснили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

“Особам, які некомпетентні в питаннях постізоляційного супроводу та питаннях роботи правоохоронних органів в контексті захисту прав військовополонених, прохання утриматися від коментарів та оціночних суджень, які можуть бути використані ворожою пропагандою в цілях боротьбі проти українського Сектора безпеки та оборони. Навмисне та свідоме поширення цієї інформації може розглядатися як свідоме поширення дезінформації” – окремо наголосили в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, коментуючи для InfoLight.UA поширення неперевіреної інформації.

Нагадаємо, що Ігор Лапін увійшов в чільну п’ятірку дослідження InfoLight.UA “Топ-40 українських публічних осіб, яких цитує російська пропаганда”.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь