fbpx

Новий обмін військовополоненими: 95 військовослужбовців повернули додому (ВІДЕО)

6 Views 2 Min Read

У результаті проведених Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими за дорученням Президента України заходів вдалося звільнити з ворожого полону ще 95 українських військовослужбовців.

Серед звільнених 49 воїнів ЗСУ, включаючи учасника «повітряного мосту», який добровільно зголосився на гвинтокрилі летіти на «Азовсталь» для допомоги заблокованим підрозділам, а також двох військових з Повітряних сил. Крім того, серед визволених 21 нацгвардієць, 10 військових моряків, семеро бійців Сил територіальної оборони, п’ятеро прикордонників, двоє представників Державної спеціальної служби транспорту і один оборонець із добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені цього разу – чоловіки: 88 рядових та сержантів, семеро офіцерів. Серед наших героїв, які отримали свободу, 23 людини боронили Маріуполь (включаючи 13 оборонців «Азовсталі»), 41 воював на донецькому напрямку, дев’ять – на луганському та запорізькому, троє – на херсонському та харківському напрямках. Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади він потрапив у полон до російських військовослужбовців.

Багато українських бійців, які повертаються, страждають від наслідків поранень та мають хронічні захворювання, що потребують тривалого лікування. Більшість з них перебували в полоні з 2022 року. Також серед звільнених є оборонець, який вважався зниклим безвісти.

Україна висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за сприяння та посередництво в підготовці обміну.

Від початку повномасштабного вторгнення це вже 54-й обмін полоненими. Загалом з ворожої неволі Координаційному штабу вдалося повернути 3405 людей.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь