fbpx

Поширення неактуальної оперативної інформації про наступ з півночі з інтерв’ю Буданова місячної новини допомагає ворогу

394 Views 2 Min Read

Сьогодні, 13 липня, низка українських ЗМІ поширила новини з заголовками “Буданов переконаний, що росіяни знову наступатимуть з півночі” або подібними. При цьому ці новини посилалися на реальне інтерв’ю очільника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, яке він дав журналу NV, але – на початку червня.

Публікація цієї інформації без цього важливого уточнення створює викривлене сприйняття цієї інформації, ніби наступ росія має початися саме зараз. Також зазначимо, що в коментарі звучить дослівно що наступ росіян на півночі «буде, він вже триває».

На сьогодні ситуація вже дещо змінилася завдяки успішним діям Сил оборони України, які зруйнували плани противника щодо швидкого просування на Харківщині.

Клікбейтні заголовки про новий наступ росіян на півночі України, що посилаються на інтерв’ю Буданова журналу NV, не відповідають поточній обстановці. На момент інтерв’ю російська армія вже близько місяця проводила активні бойові дії на Харківщині, та намагалася прорватися на Сумському напрямку. Станом на сьогодні, активізації російських угруповань на Сумщині не підтверджується.

Будь-яка розвідувальна інформація є актуальною певний час. Поширення її як актуальної через достатньо великий час є інформаційною маніпуляцією.

За останніми даними, актуальною є інформація про те, що загрози наступу з боку Білорусі немає. Яку сьогодні озвучив представник ГУР МОУ Андрій Юсов. Наші джерела в Силах оборони також підтверджують, що наразі нових загрозі з півночі немає. Все відбується в штатному режимі.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь