Безглузда війна Ерефії проти України дорого коштує самим росіянам, котрих путінський режим прирікає на злидні. Будучи й без того бідною країною за доходами на душу населення, РФ витрачає гроші не на турботу про власний народ, а на руйнування чужих країн.

Окрім Венесуели, де владою заволоділи комуністи, в світі практично немає нафтових країн, які живуть бідно продаючи величезні об’єми нафти та газу. Саудівська Аравія, Катар, ОАЕ, Кувейт – всі живуть дуже заможно і лише Росія виглядає жебраком на бочці “чорного золота”. А все тому, що гроші йдуть не на школи, лікарні чи достойну старість для громадян – а на абсурдні війни, які пожирають левову частину національного доходу.

До прикладу, за перші 5 місяців війни російські окупанти випустили по Україні 821 ракету, що коштує приблизно 7,5 мільярда доларів. Лише 1 червня 2022 року Росія випустила по столиці 7 балістичних ракет «Іскандер-М» та 3 крилаті ракети «Іскандер-К». Одна ракета «Іскандер-М» коштує до 2 мільйонів доларів, «Іскандер-К» – до мільйона доларів. Тобто атака коштувала 17 мільйонів.

Протягом 14 днів повномасштабної війни Росії проти України, армія окупантів втратила техніки загальною вартістю близько 6,5 млрд доларів. На ці гроші можна було б реконструювати та побудувати сотні цивільних об’єктів. Зокрема: 200 лікарень, або 203 школи чи 100 дитсадків.

За підрахунками військових аналітиків, Кремль витрачає на війну проти України в середньому $1 млрд на день. Мільйони бюджетних коштів російських платників податків путінський режим спрямовує на непотрібну агресію, в той час як мільйони росіян живуть у жахливих умовах. Крадіжка росіянами унітазів в Україні – яскраве свідчення до чого путінський режим довів населення однієї з найбагатших на нафту країн світу. Замість того, щоб зробити свою країну кращою, російська влада вирішила вторгнутися в чужу державу.

Ще з часів Радянського Союзу влада знущалася над народом примушуючи його терпіти бідність заради підтримки комуністів у В’єтнамі, на Кубі чи в Анголі, щоб невідомо для чого протистояти Америці. Нинішній російський режим також витрачає гроші насамперед на смерть: один російський танк Т-90 коштує $4,5 млн, в той час як дитячий садок, відкритий у травні у Білгородській області – $2 млн. Тоді як росіянки не мають змоги прилаштувати дитину в садок через нестачу дитячих закладів, за один танк, який вбиває українських дітей, російська влада могла б побудувати два дитячі садки для майбутнього їхніх дітей. Але в Кремлі вважають за краще вбивати чужих дітей, аніж дбати про своїх.

Винищувач СУ-35 коштує $83 млн і таких літаків  ЗСУ збиває десятками. Водночас найдорожча школа Ерефії, побудована Газпромом – коштує $76 млн. За гроші, які Ерефія витратила на винищувачі, що руйнують українські школи та ВНЗ, Росія могла б побудувати десять елітних шкіл, і ще залишилося б.

5 знищених ЗСУ ракет Іскандер-М могли б перетворитися на дві сучасні лікарні у Москві, якби Путін не гнав злиденних росіян на штурм посадки біля Вовчанська. Найсучасніший і найтехнологічніший стадіон у Санкт-Петербурзі  – Газпром Арена – коштує $650 млн, в той час як пущений на дно крейсер Москва, котрий обстрілював острів Зміїний – $750 млн.

Одна велика ракетна атака з понад сотні ракет по українських містах коштує стільки мільярдів доларів, що одну відсталу російську область можна було б перетворити на Дубаї, якби не злочинна дурість російської влади і не менш злочинне терпіння та зазомбованість росіян, які готові жити у злиднях, аби їхня влада руйнувала чужу країну.

Автор: Валерій Майданюк

Залишити відповідь