fbpx

Російська брехня під виглядом “голубів миру”

69 Views 4 Min Read

В українському сегменті соцмереж зросла кількість російських інфо-диверсійних вкидів, котрі маскуються під патріотичною та миролюбною риторикою. Їхнє завдання таке ж, як і на початку 2022 року – примусити українців до капітуляції шляхом дестабілізації нашої оборони.

Спеціально створені пабліки у Facebook та інших платформах, прикрашені синьо-жовтою символікою, ведуться українською мовою і наповнені, на перший погляд – проукраїнським контентом. Але головні меседжі таких псевдопатріотичних пабліків вигідні лише Кремлю.

Один з тисяч таких – невеликий паблік під назвою “Мрія”, створений 4 травня цього року, наповнений вишиванками та синьо-жовтими голубами, тиражує дописи про “нелегітимність українського президента”, вимагає негайно розпочати мирні переговори з окупантом і припинити мобілізацію. А також цитує одіозного політолога Костя Бондаренка, якого аналітична платформа “Тексти” визнала проросійським та констатує його скептичні наративи щодо України і симпатії до колишніх “регіоналів”. Зокрема цей політолог, чомусь коментує вигадку, наче люди, які потонули в річці Тиса, були вбиті українськими прикордонниками, хоча ніяк не може бути  компетентним у цій сфері.

Пабліки подібного роду створені за всіма канонами ворожої пропаганди –  понад 60 % інформації стосується правдоподібних і болючих для українців питань. Зокрема: корупції у владі, неправомірних випадків дій ТЦК і тд. Спекуляція на цих болючих проблемах багатьма українцями сприймається за правду. Ворог це знає і не проти їх масштабувати.

Але поміж ними вкинуто тему нелегітимності, а насправді – руйнування вертикалі державної влади, що призведе до хаосу в країні та припинення іноземної військово-фінансової допомоги. Звучать заклики “припинити війну”, що насправді означає лише українську капітуляцію. В псевдоплачевному пориві такі пабліки закликають до “миру, який збереже життя українців”, але не кажуть, про що можна домовлятися з російськими військовими злочинцями і зеками, які прийшли вбивати, ґвалтувати і грабувати українців?

Тверезий погляд на ситуацію засвідчує, що Україна зараз не може просити миру, поки ми не здобули міцніші позиції на фронті, щоб Ерефія була змушена вивести війська з окупованих територій. Наша країна мусить продовжувати чинити опір, інакше після “мирної капітуляції” Кремль перетворить Україну на свою колонію. А тих, хто сьогодні “устал ат вайни” і вважає ТЦК більшим ворогом за Ерефію – росіяни силою витягнуть з дому і кинуть гарматним м’ясом на завоювання Балтії.

Ті, хто дає вказівки поширювати в Україні пацифізм в овечій шкурі – насправді є тими самими, хто віддавав накази розстрілювати чоловіків в Бучі, знищувати Маріуполь і катувати українців у “підвалі смерті” в Ягідному на Чернігівщині.

Москва третій рік не може подолати українців силою, тому посилює ставку на “корисних ідіотів” в самій Україні, які допоможуть Путіну примусити Україну до капітуляції. Путін зі сходу танками та ракетами, а обмануті українці – криками про негайне припинення вогню, пацифізм і недоліки української держави.

Цей організований Москвою план вже колись спрацював у 1917-1921 роках, а з тими українцями, які залишилися – Кремль розправився трьома голодоморами і сибірськими концтаборами. У ХХІ столітті Москва хоче це повторити і шукає в Україні ідіотів, для яких власна держава буде гіршою, за російську окупацію.

Автор: Валерій Майданюк

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь