fbpx

путін знову погрожує світу ядерною зброєю: причини та наслідки

84 Views 2 Min Read
Згенеровано нейромережею

російський диктатор під час візиту до Узбекистану натякнув на можливість застосування ядерної зброї проти Заходу, якщо Україна отримає дозвіл на удари високоточною зброєю по об’єктах на території рф.

володимир путін не втомлюється лякати світ можливим застосуванням ядерної зброї. Під час свого триденного візиту до Узбекистану 80% прес-брифінгу російського лідера було присвячено Україні та погрозам на адресу Заходу.

путін неодноразово попереджав про “наслідки для Західного світу”, якщо Україна отримає дозвіл від союзників використовувати високоточну зброю західного виробництва для ударів по військових цілях на території російської федерації. За даними української розвідки, таке рішення може бути ухвалене найближчим часом.

Шантаж ядерною зброєю і погрози застосування сили проти європейських країн, включно з натяками на “велику густоту населення”, стали центральною темою виступу путіна в Узбекистані. Ці заяви експерти розцінюють як ознаку тривоги та відчаю в кремлі через можливе посилення військових спроможностей України.

“В кремлі основну ставку роблять на спроби викликати кризу легітимності української влади, внутрішню дестабілізацію суспільства у поєднанні з терором проти цивільного населення”, – прокоментував ситуацію представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

За його словами, “звичайна історія – спробувати розхитувати ситуацію всередині, питання пропаганди так званої делегітимізації української влади – це ті напрямки, по яких ворог буде продовжувати працювати.

Водночас візит путіна до Узбекистану, імовірно, мав на меті продемонструвати фейкову підтримку росії з боку “союзників” на тлі її зростаючої міжнародної ізоляції. Це мало стати контрастом до активної дипломатії України, зокрема майбутнього саміту лідерів понад 50 країн світу, який у червні проведе Президент Володимир Зеленський у Швейцарії.

Проте реальна ситуація для путіна критична – після провалу наступу на Харківщині, успіхів Збройних Сил України та посилення західних санкцій, які паралізують російську економіку. У такому контексті погрози застосування ядерної зброї можуть бути актом відчаю, але їх не можна ігнорувати з огляду на непередбачуваність та авантюризм путінського режиму.

Світова спільнота має рішуче відреагувати на ці погрози, посиливши тиск на росію та надаючи Україні всю необхідну зброю й підтримку для якнайшвидшої перемоги над агресором задля збереження миру та безпеки в Європі.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь