fbpx

Росія “воює” з НАТО: деконструкція брехні

618 Views 3 Min Read

Однією з головних тез російської пропаганди є акцентування на тому, що російська армія в Україні “воює” з військами НАТО. А головними противниками армії Кацапстану в Україні є “американські найманці та командири”.

Це напевно єдина з російських побрехеньок, котру українці б хотіли бачити правдою. Адже наразі ми самотужки стримуємо найбільшу імперію на планеті з переважаючими людськими та збройними ресурсами, в той час як російські політики пропагують захоплення Варшави за два дні і ядерні удари по європейських столицях. Але, на жаль наявність західних військ в Україні поки не стала реальністю, що не заважає Москві трубити про це з кожної російської праски.

Насправді коріння цього фейку лежить в потребі росіян якось виправдати свої воєнні невдачі в Україні. Кремлівському режиму важко визнати і пояснити своїм зазомбованим громадянам, чому така велика імперія не може перемогти в 28 разів меншу країну. Сама відверта констатація цього факту загрожує падінням путінського режиму, а підкорене населення остаточно б переконалося у слабкості своєї влади. Москва не може визнати, що розпіарені пропагандою російські десантники не можуть перемогти мобілізованих українських трактористів, мерчендайзерів і резервістів. Але й справді не можуть. Попри всі труднощі війни для українців, попри ІПСО та зриви мобілізації української оборони, російська імперія вже третій рік топчеться біля сіл Донецької області. Щоб пояснити це своїм громадянам, кремлівська пропаганда роздула фейк про “війну з НАТО” і вигадала сильного противника, щоб пояснити свої військові провали. Як “візуальне підтвердження” своїх фейків росіяни намагаються подати відео та фото бійців іноземного легіону, які воюють на боці ЗСУ. Але наявність обмеженого контингенту іноземних добровольців, які присутні в багатьох конфліктах, жодним чином не доводить, що вони є головним противником росіян на полі бою.

Слідуючи геббельсівському принципу “брехня повторена тисячу разів стає правдою”, Москва переконує своїх громадян, що російська армія застрягла в степах Донеччини через американських “рембо” і “геніїв стратегії” з Пентагону, хоча насправді “другу армію світу” громлять звичайні, ще вчора цивільні, українці. Міф про “війська НАТО” потрібен російській пропаганді, щоб приховати свою безпорадність перед силою і стійкістю ЗСУ, котрих вони стільки десятиліть висміювали, а сьогодні зіткнулися з реальністю, за межами російського телебачення.

Автор: Валерій Майданюк

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь