fbpx

Європа відповідає на російську загрозу: посилення безпеки та дипломатичні дії

4 Min Read 41 Views
Згенеровано нейромережею

Через зростання рівня напруги й відмовляючись від традиційного занепокоєння, Європа починає вживати рішучі кроки проти російської агентурної мережі, яка поширює свою активність по всьому континенту. Центральною подією минулого тижня стало засідання 8 травня британського парламенту, де Міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі оголосив про посилення заходів протидії російському впливу, включаючи кібератаки, диверсії та інші загрози безпеці.

На засіданні Клеверлі наголосив на прямій загрозі національній безпеці Великобританії і оголосив про низку дипломатичних і правових заходів. Найближчим часом Великобританія планує видворити російського військового аташе, який виявився неоголошеним співробітником російської розвідки. Також буде обмежено тривалість дипломатичних віз для росіян і позбавлено статусу дипломатичних деякі російські нерухомості. На засіданні парламенту йшлося також про додаткові заходи для блокування незаконного імпорту російської нафти, яка потрапляє до берегів Великої Британії через треті країни.

Існує набагато ширша структура російської злісної діяльності по всій Європі. Це включає плани диверсій проти військової допомоги Україні в Німеччині та Польщі, шпигунство в Болгарії та Італії, кібератаки та дезінформація, порушення повітряного простору та глушіння сигналу GPS з наслідками для цивільної авіації

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Джеймс Клеверлі

За словами Клеверлі, російська діяльність вже не обмежується лише Великобританією, а стосується й таких країн, як Чехія, Естонія, Німеччина, Латвія, Литва, Польща та Італія. Це свідчить про широкомасштабну кампанію Росії, спрямовану на ескалацію напруженості в Європі.

Росія не відмовилась від своїх планів щодо гібридних атак проти країн Балтії. Це – переслідування однієї мети: розкол у суспільствах наших країн і посилення недовіри до державних органів

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас

Паралельно зі зростаючою загрозою, європейські лідери консолідують зусилля. Про переломний етап для європейської безпеки заявив прем’єр-міністр Польщі. Європейська розвідка інформувала уряди про плани Росії щодо диверсійних акцій по всьому континенту, що мало важливе значення перед великими заходами, такими як майбутні Олімпійські ігри в Парижі.

Ця єдність є особливо важливою у світлі тісної співпраці української розвідки з європейськими та американськими колегами. Аргументи Керівника Головного управління розвідки МО України Кирила Буданова відіграють ключову роль у формуванні міжнародної реакції.

«Ми оцінюємо, що ризик диверсій, контрольованих державою (рф), значно зростає».

Голова Федеральної служби захисту конституції Німеччини Томас Гальденванґ

Про існування на Заході агентурної російської сітки відомо давно. Втім Європа тривалий час ніби закривала очі на цю присутність. Протидія, здебільшого, мала фрагментарний характер. Зараз ставки стали занадто високі. Йдеться про загрозу вчинення реальних терактів, замахів чи диверсій на замовлення росії. Тому європейські чиновники заговорили про комплекс заходів, спрямований на очищення європейського світу від кремлівських агентів.

«російські спецслужби продовжують будувати власну мережу, продовжують активну діяльність за кордоном, вони її не припиняли. Метою цієї діяльності є дестабілізація ситуації в євроатлантичній спільноті, в окремих країнах, вплив на уряди цих держав, дискредитація України та послаблення проукраїнської коаліції і в цілому послаблення всього вільного демократичного світу».

Представник ГУР МО України Андрій Юсов у коментарі для «Свобода Ранок»:

Європейська розвідка вже попередила свої уряди про те, що росія планує диверсійні дії на всьому континенті. Виключно цим була продиктована присутність французького представника на інавгурації путіна. Напередодні Олімпійських ігор в Парижі Макрон хоче переконатися, що вони пройдуть «без російських провокацій».

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь