fbpx

Заява путіна щодо розміщення тактичної ядерної зброї є частиною інформаційної спецоперації кремля

2 Min Read

Аналіз тексту заяви, подальших дій росії та реакції на заяву різних країн світу свідчить про те, що реальною метою кремля є схиляння України до миру на російських умовах.

Протягом останнього місяця воєнна розвідка України та аналітики попереджали про плани кремля змусити Україну до хоча б перемир’я, використовуючи як важіль впливу уряди деяких країн світу, передовсім Європи. В підсумку, як ми бачимо, росія обрала для себе звичну тактику ядерного шантажу.

Наразі план виглядає наступним чином: росія буде продовжувати ядерну ескалацію в Білорусі, переважно у вигляді погроз, без реальних кроків, щоб дати підстави чутливим до побажань кремля політикам і урядам заявити про необхідність негайних перемовин з путіним. Зауважимо, що мова також йде і про негайне перемир’я, що виключно в інтересах росії, яка провалила свій наступ і налякана можливими діями Сил оборони України.

Так, подібними заявами вже відзначилися в Болгарії та Угорщині. Слід найближчим часом очікувати, синхронно з посиленням агресивної риторики, включення в процес і інших, більш впливових гравців.

Проте цей план вочевидь буде провалено, як і попередні спроби ядерного шантажу з боку кремля. У світі знають ціну путінському блефу та обіцянкам, тому тільки повне виведення військ на кордони 1991 року, покарання винних за початок війни та компенсація всіх збитків може стати початком мирного процесу.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь