fbpx

Не панікувати! Інформація про “два-три місяці відсутності електрики в Одеській області” не має офіційного підтвердження – терміновий аналіз Infolight.UA

3 Min Read

Для початку: ситуація з енергетичною інфраструктурою в Україні після ракетних ударів ворога є вкрай динамічною і тому щось, написане в ту хвилину, коли ви читаєте цей текст, може бути неактуальним вже за годину. Відповідно, в цих умовах не варто одразу панікувати при появі будь-якої негативної інформації і тим більше – поширювати одразу новину про найбільш негативний сценарій.

Сьогодні, 10 грудня, після 19:00 в різних ЗМІ почала з’являтися інформація про те, що “часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після ворожих обстрілів. Влада пише, що може бути до 2-3 місяців”.

скріншот з сайту “українська правда”

При цьому новини посилаються на фейсбук-сторінки ДТЕК Одеські електромережі та Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА. Обидві сторінки є офіційними.

Проте.

На сторінці ДТЕК жодної подібної інформації станом на 22:15 немає.

скріншот зі сторінки ДТЕК Одеські електромережі

На цій сторінці о 22:00 оприлюднено відео, де говориться про складну ситуацію, проте жодної інформації про 2-3 місяці немає.

відеозвернення ДТЕК Одеські електромережі

На сторінці Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА приблизно о 16:00 оприлюднено відеозвернення заступника директора Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОВА Володимира Карпича щодо поточного стану справ у сфері енергопостачання. в якому також нічого немає про 2-3 місяці.

відео зі сторінки Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА
скріншот з сторінки ДТЕК Одеські електромережі

У відеозверненні Президента України Володимира Зеленського також нічого не має про 2-3 місяці. Хоча є констатація дуже складної ситуації.

Отже, станом на 22:00 10 грудня 2022 року є безпідставним та безвідповідальним поширювати інформацію про те, що “часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після ворожих обстрілів. Мова йде не про дні, а навіть тижні і не виключено, що 2-3 місяці”.

Закликаємо журналістів не робити цього!

П.С. Це не означає, що згодом може з’явитися інформація, яка змінить ситуацію. Проте пам’ятаймо, що мета ворожих ударів – посіяти паніку серед українців.

Важливо!

Вже після оприлюднення цього матеріалу з’явилася інформація, що повністю підтвердила наші висновки:

ДТЕК у Одеській області наголошує, що максимальний термін у 2-3 місяці стосується повного відновлення високовольтних мереж та підстанцій, а не електропостачання мешканцям.

ДТЕК у Одеській області
Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь