УКРАЇНСЬКИЙ БЛОГІНГ В УМОВАХ ВІЙНИ: Теорія та практика (Документ для скачування)

2 Min Read

Тотальний контроль над традиційними медіа з боку олігархічних груп спричиняє низький рівень політичної свідомості громадян України. І, як наслідок, українські виборці переважно голосують не за ідеї, програми чи візії, а за приємні обличчя, обіцянки і подачки. З іншої сторони, стрімкий технічний прогрес спричинив появу інструментарію, який дозволяє кожному бажаючому ставати своєрідним ЗМІ та лідером думок. Це так звані соціальні медіа та платформи блогів. Які можливі як в текстовому, так і в аудіо та відеоформаті.

Повномасштабна агресія Росії проти європейської держави Україна спричинила тектонічні зрушення в свідомості громадян та надає шанс для країни на стрімкий модернізаційний стрибок. З іншої сторони, війна спричинила гуманітарну кризу, появу мільйонів біженців, втрату близьких та рідних й інші проблеми.

Блогінг в умовах війни – це важливий інструмент, який може допомогти отримати правдиву інформацію про перебіг подій в державі. Через блогінг організовуються потужні волонтерські проекти, направлені на забезпечення постачання гуманітарної допомоги та допомоги армії. Блогери надають багато інформації для орієнтації та адаптації ВПО та біженців в нових умовах існування, постраждалі від війни отримують психологічну реабілітацію та нове комунікаційне середовище.

Блогери зіграли не останню роль в тому, що світ побачив справжні масштаби звірств російської армії в Україні, стали ще одним місточком до цивілізованого світу, щоб розповісти про трагедію, яка розгортається зараз в Україні. Хоча воєнний стан і триваючі бойові дії накладають певні обмеження на журналістів і блогерів.

До вашої уваги публікація проекту “Школа блогера: блог в умовах війни”, яку можна скачати за цим посиланням.

Share This Article
Leave a comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version
X